Wat is een doorlopend krediet?

Van admin

Bij een persoonlijke lening heb je een vaste rente en vast looptijd, dit is niet het geval bij een doorlopend krediet. Wanneer je de lening afsluit doe je dit tegen een rente die op dat moment van toepassing is. Hierna wordt elke maand de rente opnieuw berekend, het kan dus zijn dat deze elke maand wat varieert. Een doorlopend krediet is erg flexibel, je kunt namelijk zelf bepalen wanneer je het krediet aflost. Hierna kun je ook het afgeloste geld eventueel weer opnemen indien nodig. Door deze flexibiliteit komt er wel wat extra organisatie en discipline bij kijken.

Wanneer en waarom zou je een doorlopend krediet af kunnen sluiten?

Als je wat extra geld nodig hebt of een reserve wil hebben kan het soms handig zijn een doorlopend krediet af te sluiten, de flexibiliteit van het krediet komt in dit geval vaak goed van pas. Tools nodig voor het simuleren van een lening vindt je overal op internet.

Het kapitaal dat je ter beschikking wordt gesteld kun je dus in één of meerdere malen opnemen. Heb je geld nodig voor een reparatie van je auto of je huis? Dan kun je je doorlopend krediet dus gebruiken om dit te financieren. Je hoeft niet te vertellen waar je het geld aan uit geeft, indien nodig kun je het dus ook gebruiken om boodschappen mee te betalen. Wel zit er een kredietlimiet aan, je kunt dus niet meer geld opnemen dan deze limiet.

Kortom, in tegenstelling tot een lening op afbetaling neem je hier het geld eventueel in meerdere malen op en betaal je het in eigen tempo terug. Er wordt van te voren niet afgesproken welk bedrag er wordt opgenomen, de kredietnemer besluit dit zelf. De rente wordt alleen betaald tijdens de periode dat er geld opgenomen is. Op lening.org vindt je alle nodige informatie over een doorlopend krediet.

 Categorie: financieel