Pachysandra

Van admin

Het oorspronkelijke land waar de pachysandra vandaan komt is Japan. Desondanks het land vanuit een Aziatische land komt, kan de plant prima het klimaat aan in ons land. Om deze reden kiezen veel tuiniers ervoor om de pachysandra in de tuin te planten. Kenmerkend voor deze plant is dat het een bodembedekker is. Dit is natuurlijk een voordeel voor u, doordat het onkruid voorkomt. Het hele jaar door heeft u een plant die groen blijft. Daarnaast hoeft u geen extra maatregelen te treffen, doordat de plant geen last heeft van slechte weersomstandigheden.

Pachysandra

Pachysandra in de tuin

Welke details moet u weten, voordat u de pachysandra koopt? Het is belangrijk om te weten dat deze soort in maart begint met bloeien. De bloeiperiode eindigt ongeveer in eind april. Tuiniers kiezen ervoor om meerdere pachysandra naast elkaar te planten. Er zijn zelfs tuinen waar de pachysandra wordt gebruikt in plaats van gras. Bij het planten van de plant kunt u het beste kiezen om de plant op een afstand van 10 centimeter te planten. Dit zorgt ervoor dat alle planten perfect kunnen groeien. Let er wel op dat er schimmel kan ontstaan na de bloei van de plant.

Pachysandra verkooppunten

Omdat de pachysandra een populaire plant is in ons land, wordt deze soort dan vrijwel in alle tuinwinkels verkocht. Uiteraard is het ook een optie om de planten te bestellen via internet. Bepaal in eerste instantie hoeveel planten u nodig  heeft voor uw tuin. Wanneer u dit heeft gedaan kunt u de leveranciers vergelijken en kijken of u in aanmerking komt met staffelkorting. Als dit het geval is, kunt u tientallen euro’s besparen. Houd wel rekening met verzendkosten en leveringstijd bij een bestelling die u plaatst via internet. Goede shop is deze

 Categorie: huis en tuinen
 Tags:

Laat een reactie achter